• Griet Vanneste

Testimonials! Waarom werken voor Taking Turns?

Taking Turns is hiring... Maar waarom zou je voor Taking Turns kiezen? Lees het uit eerste bron van onze collega's:


"Wil je weten waarom ik drie jaar geleden voor Taking Turns koos? Bij Taking Turns krijg je als pas afgestudeerde de kans om heel wat bedrijven, sectoren en posities te leren kennen. Je krijgt voldoende autonomie om zelf de rekruteringsstrategie te bepalen en rechtstreeks in contact te staan met kandidaten. Door het interne groeitraject heb ik reeds een aantal carrièrestappen kunnen zetten waarbij ik ook ruimte heb om bijkomende projecten en verantwoordelijkheden op te nemen.

Wat het nog fijner maakt, zijn de enthousiaste en gedreven collega’s! Bij Taking Turns werk je steeds in team. Kortom, een job die je zowel op professioneel als op persoonlijk vlak doet groeien!"

Fien Roman – Talent Acquisition Associate


"Als auditor haalde ik veel energie uit klantencontact en samenwerken met jonge en ambitieuze collega’s. Toen ik de kans kreeg om deze aspecten te verenigen in een sterk groeiverhaal waar de kern een passie voor mensen en bedrijven is, besliste ik een carrièreswitch te maken. Een meer dan geslaagde stap!"

Cedric Vandenbossche – Talent Acquisition Associate


"Zelf koos ik ervoor mijn carrière te starten als auditor door mijn sterke en brede interesse in de bedrijfswereld. Ik wilde echter ook mijn passie voor relaties en mensen ten volle ontwikkelen waardoor ik besloot de overstap te maken naar de wereld van Executive Search. Taking Turns heeft mij de kans gegeven om mijn beide passies te combineren in één job. Een ideale turn als je het mij vraagt!"

Ann-Sophie Rammeloo – Talent Acquisition Associate


"Ik startte als jobstudent bij Taking Turns en na het behalen van mijn Master besloot ik vast in dienst te treden als Talent Sourcer. In het afgelopen jaar en half kreeg ik de kans om veel bij te leren: ik verdiepte me in het Belgische bedrijvenlandschap, leerde de structuren van verschillende bedrijven kennen, verzamelde inzichten door marktanalyses en leerde ik interessante mensen kennen op managementniveau. De uitdagingen en complexiteit van het rekruteringsproces zijn niet te onderschatten, maar zo uitdagend!

Conclusie: 1,5 jaar na het behalen van mijn Master ben ik ontzettend blij met de kansen die ik gekregen heb, de interessante vacatures die ik heb mogen helpen invullen en het groeitraject dat ik al heb mogen afleggen."

Emma Druwé – Talent Acquisition Specialist