top of page

Taking Turns in de pers: Vrouwelijk ondernemerschap en succes in de war for talent


3 vrouwelijke ondernemers die een ijzersterke ervaring in hun vak combineren met mensenkennis, out of the box denken en het lef om te springen: dat is het DNA van Taking Turns Executive Search & Interim Management.


Zes jaar na de start kijken oprichters en co-CEO’s Florence Debusschere en Griet Vanneste terug op een succesvol parcours: ze groeiden van 2 naar 24 medewerkers en van één vestiging in Gent naar een tweede in Antwerpen, onder leiding van Managing Director Katrien Goris. Tel daar een steile omzetgroei bij op en het mag geen wonder heten dat dit groeibedrijf de 19e plaats van de Trends Gazellen voor middelgrote organisaties in de wacht wist te slepen.Taking Turns is dan ook uitgegroeid tot een gevestigde naam in de wereld van Executive Search en Interim Management. “Van bij de start bestaat onze sterkte er onder andere uit dat wij zowel tijdelijke als langetermijnoplossingen aanbieden”, vertelt Florence Debusschere. Die oplossingen zoekt Taking Turns in vijf domeinen: general management, finance, hr, operations & supply chain en sales & marketing.  Griet Vanneste: “We hebben een gediversifieerde klantenportefeuille kunnen opbouwen, zodat we over de verschillende domeinen en divisies heen interessante posities kunnen aanbieden. Onze tevreden klanten dragen daar ook toe bij: via positieve referenties komen er vaak nieuwe opdrachten onze kant op.”


Heb het lef om te springen


De geschikte persoon vinden voor een job gaat niet langer rechttoe rechtaan in de war for talent die de arbeidsmarkt vandaag de dag dicteert. Debusschere en Vanneste pleiten er dan ook voor om buiten de geijkte paden te treden.“We ervaren dagelijks dat de war for talent ook door bedrijven in stand gehouden wordt”, klinkt het unisono. Bedrijven durven niet vaak genoeg risico’s te nemen in hun zoektocht naar extern talent. Al te vaak richten ze hun pijlen op de eigen sector, omdat ze ervan uitgaan dat toekomstige collega’s op die manier de complexiteit van de sector al kennen en daarom performanter zullen zijn. De gedachte van de plug-and-play-oplossing, dus”. Het gevolg is dat posities langer openstaan en de war for talent zo nog meer gevoed wordt. Bovendien komt de bal op die manier in het kamp van de kandidaat te liggen, waardoor de lonen ongeziene hoogtes bereiken. Taking Turns pleit ervoor om ook buiten de eigen sector te kijken en te durven kiezen voor talent met de juiste competenties, een klik met de bedrijfscultuur en vooral veel goesting.


Practice what you preach: ook Debusschere en Vanneste zelf brachten dat advies in de praktijk toen ze Taking Turns oprichtten en dat doen ze nog steeds, door hun eigen team te versterken met mensen met diverse achtergronden. De complementariteit in het team definieert mee het succes van Taking Turns. Daarom is het devies voor beide CEO’s duidelijk. Denk ruimer, stel prioriteiten en vooral: durf te springen.


Lees het artikel in Trends Magazine Nr. 13


Comments


bottom of page